назад

З нагоди Дня Конституції України правники провели просвітницьку лекцію для неповнолітніх

19647994 1938305526448572 1741554607 o27 червня 2017 року з нагоди Дня Конституції України, в неформальній обстановці, на Дніпровській набережній фахівці Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД та Сектору ювенальної пробації м. Дніпро провели просвітницьку лекцію для неповнолітніх.

Організатори заходу поставили за мету виховати  у молоді почуття  гордості за те, що вони належать до української нації та є громадянами України, відповідальності за своє майбутнє та майбутнє своєї  Батьківщини, готовність віддано працювати в ім’я того, щоб Україна стала по-справжньому незалежною та заможною державою.

Підлітки мали змогу зрозуміти більш глибше свої права та обов’язки, отримали інформацію про конституційні права людини і громадянина – право на життя, на повагу гідності, на свободу та особисту недоторканість, свободу пересування, свободу думки і слова, віросповідання, право на житло, на соціальний захист, право на достатній життєвий рівень, право на охорону здоров’я та медичне страхування, безпечне життя та навколишнє середовище.

Спільно з правниками молоді люди розмірковували над тим, який шлях пройшла наша Батьківщина до незалежної держави, що таке патріотизм, які, на їх думку, якості властиві справжньому патріоту, та висловили свої побажання Україні та українцям.

Крім того, з підлітками провели профілактичну бесіду щодо поведінки під час літніх канікул, недопустимості скоєння нових злочинів та адміністративних правопорушень. Також неповнолітнім розповіли про функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, діяльність регіонального та місцевих центрів з надання БВПД.

Приємно відзначити, що серед учасників зустрічі панував святковий настрій, почуття гордості і патріотизму за українську державу.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

Нагадуємо, що Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул.  Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.