назад

Фахівці Першого дніпропетровського місцевого центру зустрілись з мешканцями м. Синельникове

19551701 1938224163123375 115535861 o26 червня 2017 року фахівці Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Громадською організацією «Правозахисна Група “СІЧ” здійснили робочу поїздку до м. Синельникове.

Одним із головних завдань робочого візиту стало надання правової та психологічної допомоги співробітникам органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій. Адже робота в умовах постійних змін у законодавстві, з людьми, що потребують особливої уваги та індивідуального підходу – дуже важка і напружена. Саме тому для співробітників органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій Синельниківського району спеціалісти Правозахисної Групи “СІЧ” на базі управління праці та соціального захисту населення Синельниківської РДА провели семінар «Організаційно-правові та психологічні аспекти роботи з населенням, яке постраждало внаслідок конфлікту на Сході України».

Під час семінару представник Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Дубовенко розповіла про функціонування системи БПД в Україні, її принципи та цінності, представила результати роботи центру за два роки діяльності. Фахівець центру також проінформувала про законодавчі зміни щодо розширення можливості скористатися послугами адвоката за рахунок держави.

Окрім того, на базі управління праці та соціального захисту населення Синельниківської РДА юристами Синельниківського бюро правової допомоги, Правозахисної Групи “СІЧ” та «Юридичної сотні» було організовано спільне правове консультування відвідувачів управління.

В той же час, в приміщенні Громадської організації “Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини” запрацював мобільний консультаційний пункт для учасників АТО та членів їх сімей, до якого звернулося близько 30 осіб з різноманітними питаннями загального та правового характеру. Слід відзначити, що найбільш актуальними залишаються питання отримання статусу учасника бойових дій, медичного забезпечення, проходження МСЕК та отримання групи інвалідності, пов’язаної із захистом Батьківщини, місцевих пільг, а також питання оформлення спадщини та врегулювання сімейних спорів.

Проведення подібних комплексних заходів беззаперечно має позитивний вплив. Окрім безпосередньої надання допомоги, таки спільні прийоми дають змогу обмінятися досвідом та кращими практиками у наданні БПД, підходами у вирішенні конкретних питань, об’єднати зусилля для досягнення кращого результату.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна через мережу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх структурні підрозділи – бюро правової допомоги. Правові послуги надають адвокати та штатні юристи центрів.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/06/12{/gallery}