назад

З усіма тонкощами професії юриста старшокласників знайомила директор Сарненського МЦ Юлія Міхнова

Які існують юридичні професії? Хто такий суддя, адвокат, прокурор, чи юрисконсульт? Чому важливо із відповідальністю ставитись до вибору майбутньої професії? Нещодавно відповіді на ці та інші цікаві а також актуальні питання мали можливість нещодавно отримати учні Сарненської гімназії від директора Сарненського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги  Юлії Міхнової.

Усі люди, особливо діти, полюбляють слухати цікаві історії, а що це означає? Правильно побудувавши розповідь, можна зачепити не розум і логіку, а саме емоції. Викликавши у слухача потрібні переживання, можна вивести його на певні висновки, а потім – підштовхнути до потрібних вчинків. Тому, очільниця Сарненського МЦ Юлія Міхнова провела зустріч із старшокласниками  у форматі “Живої книги” – story telling. Підростаюче покоління мало унікальну можливість почути цікаві історії із практики роботи МЦ та задати питання, які їх цікавили. Відповіді на ряд поставлених учнями анонімно у письмовій формі Сарненського МЦ пообіцяла підготувати до наступного візиту.


А ще під час заходу гімназистам розповіли про те, як і де вони можуть вони отримати безоплатну правову допомогу, а також про те, що така категорія як діти – має право на весь спектр правових послуг  системи БПД. Також старшокласники дізналися про єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги та контакти гарячих дитячих ліній, де можна отримати чіткий алгоритм дій для захисту їхніх прав.


Загалом, основною метою заходу такого формату,  було допомогти дітям визначитися із вибором майбутнього фаху, залучити їх до  діалогу щодо  переваг  тої чи іншої юридичної професії, а також акцентувати увагу на тому, що у кожній справі треба, насамперед, любити те, що ти робиш. Директор Сарненського МЦ Юлія Міхнова завершила захід словами Конфуція: “Знайдіть роботу, в яку закохаєтесь, і вам більше не доведеться працювати жодного дня в житті”.