назад

За порушення правил дорожнього руху – адміністративна відповідальність

OkM 170831  5Напередодні першого дзвоника, час коли дитина головний учасник у світі дорожнього руху, 31 серпня працівники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іван Острих та Марина Лапоног провели правопросвітницький захід для осіб, що отримують

водійське посвідчення у автошколі “Охтирський навчально-спортивний центр ТСОУ”.

Головною метою заходу була пропаганда безпеки дорожнього руху та попередження дорожньо-транспортних пригод, роз’яснювальна робота щодо дотримання учасниками дорожнього руху, особливо тих хто має малий досвід водіння, Правил дорожнього руху. Також розглядались такі питання, як права та обов’язки пішоходів та велосипедистів, особливість їх статусу, порядку притягнення до адміністративної відповідальності, а також наслідки нехтування вимогами ПДР.

OkM 170831  3

OkM 170831  1

Іван Острих розповів: «Заходи адміністративного впливу до порушників найбільш поширені. Вони застосовуються відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з дорожнім рухом у межах санкцій, передбачених Кодексом за їх вчинення. Санкції за порушення правил дорожнього руху накладаються органами внутрішніх справ –у разі, якщо передбачено оплатне вилучення транспортного засобу (далі-ТЗ), громадські роботи, позбавлення прав керування ТЗ, адміністративний арешт, санкції накладаються судом».

OkM 170831  2

OkM 170831  4

Присутнім розповіли про ті правові послуги, що надаються в Охтирському МЦ з надання БВПД, що знаходиться за адресою: вул. Перемоги, 13; де також можна отримати консультації за тел. 4-22-23.