назад

Захищаючи права засуджених: заступник директора РЦ провів виїзний прийом у Катеринівській виправній колонії

гол

Надання безоплатної правової допомоги засудженим та ув’язненим – одне з актуальних питань діяльності Регіонального центру з надання БВПД. Тому фахівці центру регулярно проводять в установах виконання покарань прийоми громадян.

 

Так, у п’ятницю, 2 лютого, в рамках реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» заступник директора Регіонального центру Сергій Іллюк відвідав Катеринівську виправну колонію №46. 


Перш за все, Сергій Іллюк роз’яснювальний семінар для працівників установи виконання покарань на тему діючих положень законодавства щодо процедури та порядку застосування до засуджених заохочень і стягнень, роботи дисциплінарної комісії установи, механізму оскарження її рішень, а також отримання послуг центру безоплатної вторинної правової допомоги з цих питань. Зокрема, він наголосив на типових помилках, які засуджені допускають при написанні звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги: йдеться про відсутність у заяві інформації щодо предмету звернення, цілі та виду безоплатної вторинної правової допомоги, яку бажає отримати заявник. 


1


Окрім того, заступник директора Регіонального центру взяв участь у роботі мобільного пункту консультування у Катеринівській виправній колонії №46. Сергій Іллюк відповів на питання засуджених, що стосувалися медичного забезпечення, зокрема, додаткових медичних послуг, оформлення паспорта, процедури оформлення одруження чи розлучення, попереднього вирішення питань трудового та побутового влаштування після звільнення, а також отримання одноразової матеріальної допомоги при звільненні.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).