назад
11.12.17

«Захист та відновлення порушених прав учасників АТО» – тема круглого столу, який організував Козятинський місцевий центр

08 12 2017

Даний захід пройшов 8 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права. Участь у круглому столі взяли: директор Олександр Комар, заступник директора Наталія Драмарецька, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Марина Кобернюк, начальника відділу представництва Олена Василюк, голова ГО «Козятинська асоціація учасників бойових дій та учасників АТО» Олег Пявка та завідуюча сектором по роботі з воїнами АТО та членами їх сімей Управління сімейної, дитячої та молодіжної політики Козятинської міської ради Інна Наумова.

Зі вступним словом виступив директор Олександр Комар. Він зазначив, що на сьогодні актуальними залишаються питання соціального захисту учасників антитерористичної операції, які включають в себе лікування, реабілітацію, працевлаштування, забезпечення житлом та земельними ділянками, а також отримання відповідної інформації про гарантований соціальний захист з боку держави.

Основним завданням зустрічі було напрацювання пропозицій щодо створення стратегії з недопущення порушення прав учасників АТО та членів їх родин, особливо через самоорганізацію всіх зацікавлених сторін, в першу чергу самих бійців, в питанні захисту та відновленні порушених прав. Під час дискусії учасники обговорили різні аспекти практичної діяльності з питань захисту прав учасників АТО, співпрацю з різними інституціями та організаціями задля вирішення питань захисту прав як учасників АТО, так і їх сімей.

Учасники круглого столу говорили й про те, що нерідко учасники АТО не мають довіри до держави, тому не поспішають звертатися за допомогою. По-друге, доволі часто вони просто ігнорують можливість захистити свої права.

Під час засідання було детально обговорено також низку важливих питань: про виплату одноразової грошової допомоги учасникам антитерористичної операції; про пільги учасникам бойових дій та інвалідам війни; про пенсійне забезпечення; про медичне забезпечення та оздоровлення учасників антитерористичної операції, отримання земельних ділянок.

По завершенню круглого столу Олександр Комар проінформував, щодо Всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України “Я маю право!” та наголосив, що мета проекту – сформувати нову правову свідомість шляхом інформування громадян про їхні права та механізми їх захисту.

Козятинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106