назад

Володимир Адаменко у травні 2015 року у зв’язку призовом до армії був незаконно звільнений з посади слюсара-сантехніка пансіонату.

Після демобілізації він звернувся щодо поновлення на посаді та виплати належного йому середнього заробітку, однак отримав усну відмову.

{source}

{/source}

Не маючи юридичної освіти, однак не погодившись із мотивацією адміністрації нібито пільги зберігаються лише за мобілізованими працівниками, чоловік звернувся за допомогою до військового комісаріату. Комісаріат направив на адресу пансіонату лист з обґрунтуванням необхідності поновлення його на роботі, однак це теж не дало результату.

Факт незаконного звільнення довелося відстоювати у суді, тож призначений системою безоплатної правової допомоги адвокат Ігор Савицький подав відповідний позов.

Суд поновив клієнта центру на посаді та постановив стягнути з пансіонату середній заробіток за час військової служби.

Відеоматеріал створено за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.