назад
23.09.15

Закриття кримінального провадження стосовно малолітнього – результат роботи адвоката з Чернігівщини

KotenkoНіжинський міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив рішення про закриття кримінального провадження стосовно малолітнього підсудного, обвинуваченого у зґвалтуванні, на підставі того, що стороною обвинувачення не було доведено факту, що саме малолітній вчинив це суспільно-небезпечне діяння. Захист малолітнього здійснював адвокат Андрій Котенко на підставі доручення Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області.

У рамках кримінального провадження № 12014270160000006 (ЄРДР) адвокату Андрію Котенку було видано доручення для здійснення захисту за призначенням від 04.08.2014 року № 772/14. Адвокат був залучений для здійснення захисту малолітнього клієнта, якому інкримінувалося вчинення суспільно-небезпечних діянь, передбачених ч. 3 ст. 152 (зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього — карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років) та ч. 2 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану потерпілої особи, вчинене повторно або групою осіб, або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 152 або 154, а також вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, – карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років) КК України.

Завдяки активній позиції захисника, який в ході судового розгляду кримінального провадження заявив ряд клопотань про допит свідків захисту, проведення повторних експертиз та дослідження доказів, в суді стороною обвинувачення не було доведено, що суспільно-небезпечне діяння дійсно мало місце і що саме малолітній вчинив це суспільно-небезпечне діяння.

Тому, відповідно до ухвали Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 04.06.2015 року кримінальне провадження стосовно малолітнього клієнта адвоката Котенка закрито.

Джерело – Інформаційний дайджест системи БПД №9