назад

Закриття кримінального провадження завдяки професійним діям адвоката системи БВПД

SuR 181220 02Особа обвинувачувалася в тому, що в період з липня по серпень 2017 року вчинила ряд умисних суспільно небезпечних діянь у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, а саме придбала невстановлену кількість наркотичного засобу «канабіс» для подальшого збуту і пізніше збувала речовини.

Органами досудового розслідування дані діяння були кваліфіковані за частинами 2 статті 307 КК України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Також Особа обвинувачувалася в тому, що в липні 2017 року незаконно придбала, виготовила та зберігала без мети збуту наркотичний засіб «канабіс», який в подальшому було виявлено та вилучено уповноваженими особами. Слідством дане діяння було кваліфіковано за частиною 2 статті 309 КК України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Адвокат Олександра Ковальова, детально ознайомившись с матеріалами кримінального провадження та узгодивши свою правову позицію з підзахисним, не погодилася з такою кваліфікацією злочинів та зазначила, що органи досудового розслідування не навели жодних належних і допустимих доказів, які б підтверджували винуватість її підзахисного. Також адвокат у ході судового розгляду наполягала на тому, що органами досудового розслідування були зібрані докази у кримінальному провадженні з грубим порушенням прав її підзахисного, унаслідок підбурювання з боку агенту поліції, а також з грубим порушенням конституційних прав щодо недоторканості житла, проводячи обшук квартири за відсутності власника та лише в присутності особи, яка страждає на психічне захворювання. Адвокат звертала увагу суду на те, що в органів досудового розслідування не було підстав підозрювати її підзахисного у вчиненні кримінально-карних правопорушень і прохала суд відмовити в задоволенні клопотання про застосування до її підзахисного примусових заходів медичного характеру.

Суд взяв до уваги доводи адвоката Олександри Ковальової і відмовив в задоволенні клопотання місцевої прокуратури про застосування до Особи примусових заходів медичного характеру. Таким чином, завдяки професіоналізму та наполегливості адвоката вироком Зарічного районного суду м. Суми від 19 листопада 2018 року відносно Особи, яка підозрювалася у вчиненні суспільно небезпечних діянь, передбачених частинами 2 статті 307 та частиною 2 статті 309 КК України, кримінальне провадження було повністю закрито.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.