назад

Залучення громад до розвитку системи безоплатної правової допомоги

P3160133 новый размерОдним із пріоритетів діяльності системи безоплатної правової допомоги у 2017 році є переорієнтація всієї системи з надання правової допомоги індивідуально кожному клієнту на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад, що є важливою передумовою успіху багатьох реформ, які проводяться в Україні: децентралізації, антикорупційної реформи, реформи правосуддя, а також інклюзивного і сталого економічного зростання, підвищення суспільної безпеки.

9 грудня 2016 року на засіданні сесії Горохівської районної ради депутати підтримали запропонований Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проект Програми безоплатної правової допомоги населенню Горохівського району на 2017–2018 роки (далі – Програма).
Метою затвердженої Програми є наближення правової допомоги до людей, які її потребують. Серед основних завдань Програми – проведення правопросвітницької кампанії серед населення та розширення можливостей захисту порушених прав у судовому порядку, створення постійного виїзного консультаційного пункту з метою надання безоплатної правової допомоги населенню району; забезпечення функціонування в структурних підрозділах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, закладах освіти та культури мережі консультаційних пунктів.
Створення мобільних пунктів консультування у сільській місцевості, залучення до роботи у них не лише працівників центру, адвокатів, але і представників державних установ, органів місцевого самоврядування, які надають послуги населенню, дасть змогу значно спростити доступ громадян до безоплатної правової допомоги та підвищити їх правову обізнаність.
На виконання заходів цієї Програми Горохівська районна рада планує виділити з районного бюджету кошти в сумі 22 тис. грн., розпорядником яких визначено Володимир-Волинський місцевий центр з надання БВПД.P3160128 новый размер
Прийняттю позитивного рішення сприяла й активна співпраця між Горохівським бюро правової допомоги та органами місцевого самоврядування, зокрема в частині залучення фахівців бюро до виїзних прийомів громадян, які здійснюються працівниками районної державної адміністрації та районної ради.
Довідково:
Горохівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Горохів, вул. Шевченка, 25, тел. (03379) 2-17-30, Skype: Горохівське бюро правової допомоги;
Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД – м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел.: (03342) 3-80-11, 3-80-16, e-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.gov.uа, Skype: Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД.