назад

Заняття з правознавства для пенсіонерів в «Університеті третього віку» проводить Шосткинський місцевий центр з надання БВПД

ShM 171116 0116 листопада   в приміщенні відділення соціально-побутової адаптації № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія Зацаринна  для  студентів фінансово-облікового  факультету Університету III віку провела правопросвітницький семінар

на тему « Медичне страхування в Україні. Правові аспекти». З 2010  року в даній установі успішно реалізується інноваційний проект «Університет третього віку». В рамках цього проекту проводяться просвітницькі та навчальні курси для громадян похилого віку, які знаходяться на обліку в територіальному центрі, з метою підтримання їхньої соціальної та інтелектуальної активності.

 

З вступним словом до присутніх звернулася Юлія Зацаринна , яка повідомила, що місцевий центр вже два роки  тісно співпрацює з Територіальним центром в напрямку підвищення правової спроможності соціально незахищених верств населення. Одним із напрямків такої співпраці є залучення фахівців Шосткинського МЦ до роботи правового факультету « «Правовий орієнтир», яка полягає в проведенні правопросвітницьких занять  з актуальних правових питань.

 

« Цей факультет запрацює з січня 2018 року, який буде працювати два рази на місяць відповідно до затвердженої програми. Мета факультету – підвищити правові знання населення похилого віку, надати правові орієнтири захисту прав», – зазначила Юлія Зацаринна.

 

ShM 171116 02

 

ShM 171116 03

 

В ході інтегратор центру розповіла про страховий поліс, медичне страхування,  основні аспекти договору страхування та систему солідарного медичного страхування відповідно до нової  медичної реформи.

 

В ході заняття студенти задавали питання, висловлювали свої думки.

 

Фото 4

 

«Університет третього віку» – це інноваційний проект, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя. Особи похилого віку отримують необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання, відчувають себе потрібними суспільству, усвідомлюють, що життя продовжується і межі пізнання не існує. А ще “Університет третього віку” дозволяє пенсіонерам розкрити у собі ті таланти, які були притиснуті роботою, клопотами і родинними проблемами, дає можливість познайомитися з новими цікавими людьми. Сьогодні концепція навчання протягом усього життя прийнята і здійснюється в більшості розвинених країн світу. Це сприяє вирішенню проблем людей старшого віку, поліпшення якості їх життя і збереженню їх життєвої активності», – акцентувала увагу присутніх завідуюча відділення соціально-побутової адаптації № 1 Ніна Борисова.

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького,4,т.(05449)7-30-94,7-28-05.