назад

Зареєструвати громадські формування можна буде через центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Подати документи для реєстрації громадської організації, політичні партії, професійні та творчі спілки тощо тепер можна буде у місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Поки що робота із громадськими формуваннями — це пілотний проект. Його метою є забезпечення доступності та підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань.

За успішної реалізації проекту, можливість отримувати та видавати документи під час державної реєстрації громадських організацій у місцевих центрах буде запроваджено на постійній основі.

Нині відбувається навчання працівників місцевих центрів, які прийматимуть та у майбутньому видаватимуть документи для державної реєстрації. Навчання здійснюють фахівці ДП “Національні інформаційні технології” спільно з представниками головних територіальних управлінь юстиції.

Орієнтовно, роботу щодо прийому документів для реєстрації ГФ, місцевий центр розпочне упродовж місяця.

Зауважимо, що реєстрацію громадських формувань продовжують здійснювати управління юстиції та місцеві центри з надання адміністративних послуг.