назад

Засідання круглого столу у м. Жашкові

17 січня з метою обговорення результатів спільної діяльності та планування  організаційних питань, в. о. начальника відділу “Жашківське бюро правової допомоги” Уманського МЦ з надання БВПД Алла Лавренюк взяла участь в засіданні круглого столу працівників Жашківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Служби у справах дітей Жашківської РДА, Жашківського районного сектору філії ДУ “Центр пробації” в Черкаській області.

Протягом минулого року фахівцями бюро спільно з представниками зазначених установ проведено низку правопросвітницьких заходів спрямованих на захист прав дітей та підвищення рівня правової обізнаності населення м. Жашкова та Жашківського району, серед них змістовні 4 тренінги на теми: “Злочинність та попередження рецидиву злочинів”, “Права і обов’язки засуджених до позбавлення волі та звільнених від відбування покарання з випробуванням з іспитовим терміном”, «Відповідальне батьківство сьогодні – гідне майбутнє завтра!», «Любов – найкращий засіб виховання».

Під час круглого столу обговорено питання щодо комплексу заходів, які вживаються державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями задля профілактики злочинності, інформування громадян про їх права.

Присутніх поінформовано щодо кількості громадян, які звернулися у 2019 році до Жашківського бюро правової допомоги та отримали первинну та/або  вторинну правову допомогу. Звернуто увагу, що завдяки функціонуванню дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги 23 клієнти пробації отримали юридичні консультації з земельного, цивільного, сімейного,  виборчого права, які допомогли вирішити їх правові питання.

Наприкінці заходу серед присутніх розповсюджено тематичні буклети системи БПД.