назад
19.10.16

Заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції відвідав Херсонщину

kalan017 жовтня 2016 року заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов відвідав Херсонщину. Під час робочого візиту заступник очільника Мін’юсту побував у Скадовську, Каланчаку, Новій Каховці, де ознайомився з роботою бюро правової допомоги та провів прийом громадян. У Херсоні представник Мін´юсту відвідав місцевий та регіональний центри з надання БВПД у Херсонській області.

Супроводжували заступника Міністра начальник відділу внутрішнього аудиту Координаційного центру з надання правової допомоги Віталій Охріменко, директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва, начальник ГТУЮ в Херсонській області Костянтин Хутковський та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Максим Магда

mts 1

Прийом громадян у Скадовську та Каланчаку

Сергій Петухов почав свій одноденний візит на Херсонщину зі Скадовського та Каланчацького бюро правової допомоги Голопристанського місцевого центру з надання БВПД. Там заступник очільника Мін’юсту особисто ознайомився з роботою бюро, прийняв громадян, які звернулися за юридичними консультаціями. Відвідувачів найбільше цікавили питання спадкового та земельного права.

kalan 4

По завершенню прийому громадян Сергій Петухов зустрівся з керівниками державних установ району, уважно вислухав їх питання, що постають під час роботи, а також закликав останніх орієнтувати громадян щодо можливості отримання ними безоплатної правової допомоги.

kalan1

Семінар для працівників бюро правової допомоги у Новій Каховці

У приміщенні Новокаховського бюро правової допомоги для працівників Каховського і Бериславського місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги Сергій Петухов провів семінар, у якому також взяли участь перший заступник міського голови м. Нова Каховка Леонід Чурсинов, викладачі та студенти юридичного факультету, адвокати, представники громадськості. Присутні розглянули питання розвитку системи надання БПД у 2017 році, зміни в чинному законодавстві щодо вдосконалення надання безоплатної правової допомоги.

nk 1

У Новій Каховці заступник Міністра зустрівся з місцевими ЗМІ, окремо зупинившись на важливості ролі новостворених бюро правової допомоги в житті громади.

Н.К. 4

Ефективна співпраця на благо громади

Саме це відзначили гості, коли побували в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області. Директор Центру Марина Єлисєєва коротко розповіла про роботу колективу, а саме співпрацю з громадськістю, про проблеми, з якими стикаються, поділилася планами на майбутнє. 

РЦ 1

Нагадаємо, що бюро правової допомоги, які розпочали свою роботу з 1 вересня цього року, – соціальний проект, який дає можливість уперше в історії України реально виконати обов’язок держави із захисту прав людини незалежно від матеріального стану. Крім того, клієнти матимуть змогу через подібні установи отримати юридичну консультацію та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції, а також доступ до адвокатських послуг – якщо це буде необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook    YouTube YouTube    Google Google+  тTwitter