назад

Завдання бюро — правова допомога населенню та правопросвітництво

15 лютого 2017 року працівники Чорнобаївського бюро правової допомоги спільно з начальником відділу державної реєстрації друкованих ЗМІ та громадських формувань Управління державної реєстрації ГТУЮ у Черкаській області – Світланою Петренко, відповідно до графіку проведення консультування Головного територіального управління юстиції у Черкаській області провели прийом громадян.

За юридичними консультаціями звернулись громадяни, яких цікавили питання сімейного, спадкового, цивільного права, питання виконання рішення суду та соціального захисту.
Крім того, працівники бюро правової допомоги розповсюдили друковані матеріали з актуальною правовою інформацією для громадян.
Також, спільними зусиллями фахівців бюро та старшого інспектора Чорнобаївського районного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України – Ярославою Швиденко, на базі бюро, для засуджених, які перебувають на обліку проведено семінар на тему: «Відповідальність за вчинення злочину».
Основним завданням заходу було донести до засуджених інформацію щодо недопущення вчинення злочинів, суспільну небезпеку даного діяння та відповідальність перед законом. Поінформовано щодо актуальних змін, які відбулись у чинному законодавстві, зокрема, про зміни у системі безоплатно правової допомоги та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяження тощо. Надано інформацію про роботу, завдання та функції бюро правової допомоги.