назад

Завдяки фахівцям Гуляйпільського бюро правової допомоги жінка отримала зароблену кропіткою працею пенсію

001З прийняттям Пенсійної реформи в Україні найактуальнішими проблемами сьогодення стали пенсійні спори.

         До відділу “Гуляйпільське бюро правової допомоги”, який є самостійним підрозділом  Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернулася мешканка міста Гуляйполе з проблемою визнання протиправною бездіяльність Головного управління Пенсійного фонду України  та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату пенсії.

         Жінка розповіла, що є пенсіонером органів внутрішніх справ та перебуває на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області, як отримувач пенсії за вислугу років відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», тож звернулася за перерахунком та виплатою їй пенсії з 01 січня 2016 року згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їх сімей».

       На її заяву про перерахунок та виплату пенсії безпідставно відмовили, посилаючись на відсутність бюджетного фінансування.

       Одразу зрозумівши масштабність проблеми та після підтвердження статусу, відповідно до наказу №226/909-зв від 15.11.2017 року, в якості захисника їй було призначено заступницю начальника  Гуляйпільського бюро правової допомоги Ольгу Куторницьку. Правником було складено адміністративний позов та подано до Гуляйпільського районного суду Запорізької області. Постановою Гуляйпільського районного суду від 19 грудня 2017 року адміністративний позов було задоволено в повному обсязі.

       Отже, фахівчиня Гуляйпільського бюро правової допомоги вкотре допомогла відстояти законні права громадянина.

Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх; телефони: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, електронна пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).