назад

Завдяки зусиллям адвоката Петра Гребенюка іноземному громадянину скасовано запобіжний захід тримання під вартою та обрано більш м’який запобіжний захід – домашній арешт

GrebenukНа виконання доручення Регіонального центру з надання БВПД №015-0005116 від 26.12.2016 р. адвокат здійснював захист громадянина Азербайджана I.,  який підозрюється в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Адвокат якісно зібрав характеризуючий матеріал та довів колегії суддів апеляційного суду те, що підзахисний є особою, яка мешкає в Україні більше 20 років, має постійне місце мешкання в Одесі з реєстрацією,  мешкає разом з батьками та іншими членами родини, має міцні соціальні зв’язки, ухилятися від досудового та судового слідства не збирається.

У суді адвокат довів, що більш м’які запобіжні заходи можуть забезпечити належну поведінку підзахисного та організувати відшкодування потерпілим  завданих збитків. Сама по собі тяжкість кримінального правопорушення не є підставою для застосування  найсуворішого запобіжного заходу. 30.12.2016 р. клієнта адвоката Петра Гребенюка звільнено в залі апеляційного суду.