назад

Здійснення адвокатської діяльності в епоху цифрових та відеотехнологій

tituls    Тренінг під такою назвою відбувся вчора в Ужгороді. На запрошення голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша, участь у заході взяв директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець.  

    Основна мета заходу – надати поради адвокатам щодо того, як зміниться їхня професійна діяльність у епоху цифрових технологій, коли зокрема відеотрансляція судових засідань може вестися в режимі онлайн, і як краще реагувати на пов’язані з цим можливості та труднощі. 

    Проводили навчання троє тренерів:

  1. Леонід Лазебний, адвокат, головний редактор журналу «Адвокат»;

  2. Станіслав Батрин, кандидат юридичних наук, засновник і директор ГО «Відкрита Україна» (Проект «Відкритий Суд»);

  3. Марк Сегал, адвокат (Філадельфія, США), головний експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

    У тренінгу взяли участь як адвокати системи БПД, так і працівники центрів: заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко, директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко, начальник відділу по роботі з адвокатами Ужгородського МЦ Маріанна Чундак, директор Мукачівського місцевого центру Костянтин Молнар, начальник відділу роботи по роботі з адвокатами Вікторія Бурлака та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Мирослава Пилипчинець. Зокрема, учасникам заходу розповідали про професійну етику, боротьбу з корупцією, співпрацю зі ЗМІ та громадськістю, он-лайн доступ до відеозаписів судових засідань, відеозйомку судового процесу та труднощі, які можуть при цьому виникати; також ішлося про і основні цільові аудиторії в роботі адвоката, а також те, як використовувати вербальну та невербальну комунікацію для передачі меседжів.

12976905 1013050432121602 5180699051599157413 o