назад

Жовтоводські юристи розповіли про правові потреби своєї громади у Києві

19964980 1399089273501501 614299665 nДва дні – 3 та 4 липня 2017 року – у Києві проходило засідання робочої групи з пілотування модельних програм з надання безоплатної правової допомоги, яке проводилось Координаційним центром правової допомоги у співпраці з Проектом “Доступна та якісна правова допомога в Україні”. Чотири громади з України, серед яких і місто Жовті Води Дніпропетровської області, презентували свої напрацювання та результати дослідження правових потреб громад.

Відповідне соціологічне дослідження проводилось у місті Жовті Води упродовж квітня-червня 2017 року. Ініціативна група, до якої ввійшли працівники Жовтоводського  бюро правової допомоги, ГО “Агенція сталого розвитку м.Жовті Води”, виконкому Жовтоводської міської ради, Жовтоводської центральної бібліотеки та інших організацій збирали дані щодо тематики та кількості звернень громадян в установи та організації міста. Після цього було розроблено анкету та опитано понад 150 жовтоводців. Паралельно провоходили фокус-групи з учасниками АТО, внутрішньо переміщеними особами, головами ОСББ, працівниками бюджетних установ. За результатами дослідження визначили пріоритетну проблему для міста — захист прав споживачів комунальних послуг. Відповідні напрацювання і були представлені в місті Києві Євгеном Глазиріним, головою громадської організації “Агенція сталого розвитку міста Жовті Води”.

Результати дослідження стануть відправною точкою для фокусування правопросвітницької роботи у цьому напрямку. Для того щоб донести корисну інформацію з питань захисту прав споживачів комунальних послуг до якомога ширшого кола жовтоводців було розроблено зміни до вже існуючої міської програми надання безоплатної правової допомоги. Слід зазначити, що активну роль у процесі визначення правових потреб громади м. Жовті Води взяла на себе громадськість (представники ГО “Агенція сталого розвитку м. Жовті Води”, голови ОСББ, ГО учасників АТО “СУВІАТО”) за методичної та організаційної підтримки Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД та Жовтоводського бюро правової допомоги.

Зазначені дії мають підвищити правову свідомість мешканців м. Жовті Води та стати запорукою посилення правової спроможності громади в подальшому.

Нагадуємо, що адреса Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2, тел. (056)405-54-04; (098)040-83-70.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2017/07/3{/gallery}