назад

Жителі віддалених сіл Радивилівщини та Млинівщини отримали правову допомогу

gol

Працівники Дубенського місцевого Роман Дзецько та Ігор Маркулич провели виїзний прийом громадян на території Радивилівського та Млинівського районів, під час проведення якого правову допомогу отримали жителі Пляшевської та Бокіймівської сільських рад.

Проводячи виїзний прийом, працівники центру відповіли відвідувачам на питання, що стосувалися оформлення землі, соціального забезпечення, опікунства та прийнятті спадщини. 

Продовжують звертатися за допомогою та роз’ясненнями і родини учасників АТО. Одну з таких сімей турбувала затримка у виділенні земельної ділянки під будівництво, на яку була написана заява до органу місцевого самоврядування. Сільська рада мала б давно виділити цю землю. Працівник центру розповів про порядок отримання земельних ділянок учасникам бойових дій, нагадавши, що їх отримання не залежить від місця проживання. Сільський голова Тетяна Хміль запевнила заявників, що надання землі під будівництво при сприянні районної адміністрації буде прискорене.

Фахівці Дубенського місцевого центру після завершення прийому громадян обговорили з представниками сільських рад найактуальніші проблеми місцевих громадян та засоби їх подолання. Нагадали працівники, що жителі територіальних громад за роз’ясненнями щодо вирішення тих чи інших юридичних питань можуть звертатися до місцевого центру особисто або телефонувати щодня в робочі дні. Сільським радам надали інформаційні буклети про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги з відповідними контактними даними.

1

Довідково. Представники Дубенського місцевого центру з надання БВПД здійснюють виїзні прийоми жителів сіл Млинівського, Демидівського, Радивилівського районів у складі мобільних соціальних офісів на транспорті, що виділяється районній адміністрації. Також фахівці центру за відсутності транспорту територіальних громад самостійно виїжджають у сільські ради. Про виїзди громади інформуються заздалегідь. Дубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б, телефони (03656) 2-10-05, (097) 009-47-03, (095) 947-34-95, (063) 965-85-50 (пн-пт. з 09:00 до 18:00).