назад

Зі слідчими обговорили функціонування системи безоплатної правової допомоги

При Головному управлінні Національної поліції в Сумській області 18 травня відбулася колегія з підбиття підсумків роботи слідчих відділів. Участь у заході взяли: начальникГоловного управління Національної поліції в Сумській області Микола Лушпієнко, голова апеляційного суду Сумської області Владислав Ященко, начальник управління нагляду в кримінальному провадженні Сергій Таранушич та інші.

Представником Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги була заступник директора Валентина Волобуєва. Під час виступу вона розповіла про роботу Регіонального центру та розвиток системи БПД. Були обговорені проблемні питання щодо залучення захисників на підставі постанов слідчих, звернено увагу на недотримання вимог норм КПК (статті 48,49, 53,54). Також учасники колегії обговорили постанову Міністерства юстиції України №1363 зі змінами та доповненнями від 11.03.15 «Про порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

 За результатами обговорення прийняли рішення активізувати співпрацю з Регіональним центром  у частині оперативного  вирішення проблемних питань.