назад

Зменшення суми боргу майже в 12 разів: адвокат системи БПД допомогла звільнити клієнта від надмірно нарахованих кредитних зобов’язань

До Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся клієнт (учасник АТО) і розповів, що він є відповідачем у цивільній справі за позовом ПАТ «Приватбанк» про стягнення заборгованості за договором. Сума взятого кредиту становить 5200 грн., а  за порушення зобов’язань  за кредитним  договором сума складає 78 932,94 гривень з врахуванням  відсотків, нарахованої пені та штрафів. За таких обставин у клієнта виникла необхідність у представництві його інтересів  у суді за даною справою.

Шосткинським місцевим центром на підставі наказу було видано доручення  для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачало здійснення представництва інтересів клієнта в суді та  складення необхідних процесуальних документів адвокатом Ганною Островською.

Адвокат, проаналізувавши всі наявні обставини справи, склала обґрунтований відзив на позовну заяву та просила суд відмовити у задоволені позову в частині стягнення відсотків за користування кредитом та неустойки, наголошуючи на ст. 61 Конституції України та ст. 549 ЦПК України, а також на тому, що при підписанні з відповідачем заяви, сторони не узгодили сплату всіх штрафів, пені та інше.

Також адвокат звернула увагу на те, що відповідач по справі є учасником АТО і відповідно до п.15 ст.14 ЗУ Закону України «Про соціальний правовий  захист військовослужбовців та членів їх сімей захист» має право на пільги щодо звільнення від сплати відсотків за користування кредитом.

Рішенням Шосткинського міськрайонного суду позовні вимоги Позивача були задоволені лише частково. Тому це допомогло звільнити клієнта системи БПД від надмірно нарахованих кредитних зобов’язань та зменшити суму боргу майже в 12 разів.

Таким чином, завдяки професіоналізму адвоката Ганни Островської права та інтереси клієнта були захищені.