назад
30.10.18

Знущання та приниження: як зупинити шкільний булінг аналізували в Олександрії

01Страх, заздрощі, конкуренція, бажання підпорядкувати власній волі та принизити іншого – є механізмом шкільного булінгу.
У межах кампанії #СтопБулінг загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», фахівчиня Олександрійського місцевого центру з надання БВПД Анна Лунга-Лягуша спільно з психологом Вадимом Нємовим та бібліотекарями провели правовий урок для школярів Олександрійського «ЗНЗ І-ІІ ступенів № 7».
Під час правового уроку учням розповіли про види булінгу та його наслідки. Також, учасники заходу під час перегляду відеоролику «Безпечна школа», аналізували негативні наслідки жорстокого поводження серед однолітків.
Окрім того, учні моделювали ситуації шкільного булінгу та спільно з фахівцями шукали шляхи вирішення конфліктів.
«Для кожної дитини важливо знати свої права, щоб вийти з будь-якого конфлікту з гідністю, адже вчинення відносно дитини насилля є прямим порушенням її прав», – наголосила Анна Лунга-Лягуша.
 
02
 
Наприкінці заходу Анна Лунга-Лягуша зауважила, що не можна замовчувати випадки вчинення булінгу у школі. Та обов’язково звертатися за допомогою до батьків, вчителів, психолога, поліції, а також Олександрійського місцевого центру та бюро правової допомоги.
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.