назад

Зустріч із представниками дітей-сиріт з метою запобігання булінгу

nee 1    У п’ятницю, на базі ГО «Неємія» об’єднана команда Закарпатської юстиції, Регіонального центру з надання БВПД та Ужгородського місцевого центру провели правопросвітницьку зустріч з представниками ГО «Закарпаття без сиріт», ДБСТ «Прийомні сім’ї», опікунами, БФ «Обнова» , Міжнародної жіночої організації «Сороптиміст», які опікуються дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування та ін. з питань запобігання булінгу та протидії домашнього насильства.

    Фахівець ГТУЮ Леся Тимчук поінформувала присутніх про види булінгу, адміністративну відповідальність причетних до булінгу та порадила, як діяти у якщо ви стали свідком цих протиправних дій.
    Представник Регіонального центру Оксана Дудаш розповіла присутнім про їхнє право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Зокрема, які категорії осіб мають право на захист інтересів за рахунок держави.

nee 3
    Детальніше про відповідальність за домашнє чи інший вид насильства учасників заходу поінформував директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко. Фахівець наголосив, що особи, які постраждали внаслідок, мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, та порадив звертатися за правовою допомогою до фахівців центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті.    М.Давиденко також відповів на численні питання учасників зустрічі.

nee 2
    Фахівці поширили серед присутніх інформаційні матеріали щодо запобігання та відповідальності за булінг та буклети про систему БПД.
   Тож якщо ви потребуєте правової допомоги, звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за номером 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).