назад

Зустріч із студентським активом міста

{loadposition slides02} 

   Директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко провів зустріч з студентським активом міста Чернівці, зокрема, представниками ГО “Студентська рада Буковини”, студентами Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Чернівецького юридичного інституту Національного університету “Одеська юридична академія”, Чернівецького коледжу дизайну та економіки, яка відбулася в інтернет-центрі Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка .

   В ході зустрічі Сергій Мінтенко ознайомив присутніх з поняттям первинної і вторинної правової допомоги та роботою Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги.

   Директор Чернівецького МЦ з надання БВПД поінформував учасників зустрічі про реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвиток системи безоплатної правової допомоги, а також про те, що з 1 липня 2016 року у Чернівецькій області розпочнуть свою роботу бюро правової допомоги, які будуть утворені у м. Чернівці, м. Герца, м. Заставна, м. Сторожинець, м. Кіцмань, м. Новоселиця, смт. Глибока, смт. Путила, м. Хотин, м. Новодністровськ, м. Сокиряни.
   Найбільше присутніх зацікавила інформація про проведення відкритого конкурсу претендентів на посади керівників та заступників керівників бюро правової допомоги, який оголошено Координаційним центром з надання правової допомоги.
Сергій Мінтенко наголосив, що метою конкурсу є відкритий та неупереджений відбір на основі об’єктивних критеріїв кваліфікованих і вмотивованих на роботу в сфері надання безоплатної правової допомоги кандидатур. Керівник Чернівецького МЦ запросив усіх, хто має вищу юридичну освіту, вільно володіє українською мовою та має бажання приєднатися до команди системи безоплатної правової допомоги в Україні спробувати свої сили, подавши заявку на участь у конкурсі.