назад
23.06.22

зустріч студентів з представниками системи безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівської області.

23червня 2022 року відбулась зустріч студентів з представниками системи безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівської області.
В роботі взяли участь: заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська, заступник начальника відділу Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Данило Павлюк та студенти першого курсу юридичного факультету Відокремленого структурного підрозділу “Фахового коледжу економіки і технологій Національного університету “Чернігівська політехніка”
Під час зустрічі було обговорено низку питань, зокрема, про функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги, основні завдання Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Олеся Пирковська та Данило Павлюк розповіли студентам про роботу системи безоплатної правової допомоги, особливості функціонування центрів, створення бюро правової допомоги у районах області. Також поінформували слухачів про воєнний стан та порядок фіксування воєнних злочинів.
Олеся Пирковська зазначила, що в області з 2019 року діє програма відновного правосуддя для неповнолітніх, а також ознайомила студентів з проектом «Волонтер системи БПД» та запропонувала долучитися до волонтерсько-просвітницької діяльності, яку проводять фахівці системи БПД Чернігівської області.
Також були надані вичерпні відповіді на численні запитання студентів, які виникали під час проведення зустрічі.