назад

Зустріч:Забезпечуємо доступність та якість БПД мешканцям Чернівецької області

2017 03 01R

У понеділок, 27 лютого 2017 року, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну провів робочі перемовини з директором Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Віталієм Савкіним.

Зустріч присвячена обговоренню питання щодо необхідності прийняття Програми безоплатної правової допомоги населенню Чернівецької області, яка передбачатиме комплекс заходів правового, організаційного та економічного характеру, що спрямовані на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги тих осіб, які потребують такої допомоги та мають на неї конституційне право.

Під час перемовин Аркадій Мунтяну та Віталій Савкін обговорили основні завдання та напрямки, за якими можлива реалізація Програми, зокрема щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед населення Чернівецької області, створення належних умов для їх правового обслуговування, можливості покриття за рахунок коштів обласного бюджету витрат, пов’язаних зі сплатою судового збору громадянами, які не в змозі самостійно здійснити такі виплати тощо.

Також було обговорено питання визначення строків виконання Програми, її ресурсного забезпечення, очікуваних результатів, можливих ризиків та перспектив.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо підвищення ефективності співпраці системи безоплатної правової допомоги краю та органів соціального захисту населення області, консолідації спільних зусиль, спрямованих на забезпечення та реалізацію громадянами їх конституційних прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу, доступності безоплатних правових послуг та впровадження відповідної Програми надання безоплатної правової допомоги.

Довідково! Прийняття Програми безоплатної правової допомоги населенню Чернівецької області спрямоване, перш за все, на забезпечення рівних можливостей доступу до безоплатної правової допомоги, доступності та якості правових послуг, що надаються в рамках такої правової допомоги, покращення правової поінформованості громадян та підвищення рівня їх правової обізнаності тощо.