назад

Зустрічайте перший у цьому році електронний варіант щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник»

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області продовжує підвищувати правову обізнаність  громадян та вже четвертий рік поспіль випускає щомісячну юридично-просвітницьку газету «Правовий вісник».

Перший у цьому році, січневий випуск видання розповість читачам про найцікавіші новини із життя системи безоплатної правової допомоги Полтавщини, ініціативи, новації чинного законодавства, новини від партнерів та найактуальніші юридичні консультації.

2022 рік – став роком викликів, як для всієї країни, так і для системи БПД Полтавщини. Але юристи Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги  полтавської області швидко адаптувалися  до нових викликів та адаптувалися до роботи в режимі воєнного стану, задля забезпечення громадян регіону безоплатною правовою допомогою. Так як, з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, Полтавщина стала другою домівкою для внутрішньо переміщених осіб. Тож перед системою безоплатної правової допомоги регіону постало завдання інформувати громадян про їх права та обов’язки доступною мовою.   Як система БПД Полтавщини інформує про права переселенців, як захищає їх права, як комунікує з партнерами та знаходить нових читайте у січневому випуску видання.

У рубриці «Актуальна тема» читайте інформацію від наших партнерів представників   Головного управління пенсійного фонду України у Полтавській області що змінилося для застрахованих осіб з 1 січня 2023 року

Про   те як Терешківська громада працює, щоб  наблизити перемогу читайте  у рубриці «Життя ОТГ» .

У черговому випуску видання податківці області інформують   про те,   у яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація?   у рубриці «Інтерв’ю з експертом».

У рубриці «Думка спеціаліста»  представники Департаменту соціального захисту населення  Полтавської обласної військової адміністрації  інформують   про  те, що  змінилось з 1 січня 2023 року    для   громадян, які отримують державні соціальні допомоги.

26 січня світова спільнота святкує Міжнародний день митника. Про новації  митного законодавства читайте у черговому випуску газети у рубриці «Новини від партнерів»

25 січня  в Україні відзначається День студента. Про те як діють органи студентського самоврядування на прикладі Полтавського юридичного інституту  читайте у черговому випуску видання.

Про досвід роботи у системі безоплатної правової допомоги    Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД  у рубриці «Людина права» розповідає  головний юрист Пирятинського бюро правової допомоги Сергій Савченко.

Серед постійних рубрик видання: сторінка  приклади успішного захисту,  фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID».

До уваги читачів «Правового вісника» зразки документів правового та процесуального характеру, приклади успішної практики системи БПД.

Щоб бути у курсі найцікавіших подій, цікавих заходів та  новин у чинному законодавстві підписуйтеся на сторінки системи БПД у соціальних мережах.

З випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися тут.

Приємного читання!