назад
29.08.17

Звітування під час наради до річниці роботи Лебединського бюро правової допомоги

OkM 170828 1  228 серпня у Лебединській міській раді відбувалася чергова апаратна нарада за участі міського голови Олександра Бакликова, під час якої розглядалися питання ефективного використання комунального майна та доведення інформації про роботу Лебединського бюро правової допомоги, як відокремленого підрозділу Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД).

«Клієнти бюро мають змогу отримати безоплатну первинну правову допомогу, яка включає: надання правової інформації, юридичні консультації, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних), представництво інтересів та допомогу в отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги. За період роботи з 1 вересня 2016 по сьогодні до Лебединського бюро правової допомоги звернулося 715 громадян, із яких 1 іноземець», – розповів присутнім начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов.

OkM 170828 1  1

Також він доніс до відома інформацію щодо правопросвітницьких заходів, що проводяться із урахуванням правових питань, які є актуальними для громад. Сергій Іванов також проінформував і про роботу бюро як «фронт-офісу» по прийняттю документів щодо внесення змін, державної реєстрації створення, припинення громадських організацій. «У бюро є доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Послугою скористалося вже 29 громадян переважно щодо отримання довідки перевірки майнових прав, оперативна інформація про стан розгляду запиту до державного органу та інші відомості реєстрів. Також ми відкрити 4 дистанційні пункти у: Шепетівській загальноосвітній школі-інтернат, Лебединській центральні районній бібліотеці, Лебединському міськрайонному центрі зайнятості  та селі Будилка, що робить правову допомогу ближчою та більш доступною для людей», – додав він.

Присутнім роздано інформаційні буклети.

Довідково: Лебединське бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12.