назад
23.09.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги області за 23 вересня 2016 року

Ga 22 0921 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Іриною Калініченко проведено робочу зустріч з керівником управління праці та соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації Віталієм Тарасенком та юрисконсультом Галиною Жилою.

 

Другий полтавський місцевий центр

Під час заходу обговорено шляхи правопросвітництва та надання правової допомоги соціально незахищеним верствам населення, інвалідам, людям з обмеженими можливостями. Зазначено, що безоплатну первинну та вторинну допомогу громадяни можуть отримати в новоствореному бюро правової допомоги за адресою: вул. Шевченка, 5, м. Гадяч.

Крім того працівників управління праці та соціального захисту населення забезпечено інформаційними матеріалами та буклетами з питань БВПД для розповсюдження серед відвідувачів.

MA 22 0922 вересня 2016 року заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Максим Дворовенко взяв участь у роботі «соціального офісу» на базі Дмитрівської сільської ради Машівського району.Мешканцям села було надано консультації з питань оформлення субсидій, порядку здійснення приватизації земельних ділянок, розірвання договорів оренди. Також громадян, які звернулись на прийом, поінформовано про роботу та місцезнаходження Машівського бюро правової допомоги.

Крім того, проведено робочу зустріч з головою Дмитрівської сільської ради Андрієм Порохнею. Метою зустрічі було налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців сільської місцевості. Особливу увагу звернено на переваги безоплатної правової допомоги, категорії громадян, які мають право на неї, обговорено питання щодо подальшої співпраці.

Кременчуцький місцевий центр

KREM 23 0922 вересня 2016 року до відділення «Глобинське бюро правової допомоги» в телефонному режимі звернулася громадянка, мешканка с.Глобино, яка потребує постійного стороннього догляду та у зв’язку із станом здоров’я сама не може відвідати відділ бюро.

Підтримуючи практику адресної безоплатної правової допомоги населенню з обмеженими фізичними можливостями, начальник «Глобинського бюро правової допомоги» Максим Журенко завітав до заявниці та надав кваліфіковану юридичну консультацію з приводу можливості оскарження в судовому порядку договору дарування житлового будинку, в якому проживає громадянка, який був укладений між її померлим чоловіком та близькими родичами. Також були надані роз’яснення щодо порядку отримання вторинної правової допомоги в разі необхідності  захисту майнових прав, надано перелік необхідних документів для оформлення звернення.

Лубенський місцевий центр

MRG 22 0920 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч в.о.керівника Миргородського бюро правової допомоги Людмили Горобець з керівником управління праці та соціального захисту населення Миргородської райдержадміністрації Ольгою  Шевченко. Зустріч відбулась з метою посилення партнерських відносин із структурним підрозділом районної державної адміністрації. За результатом зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю.

21 вересня в Пирятинському бюро правової допомоги відбулася зустріч, директора Лубенського місцевого центру з надання БВПД Артема Россохи, “інтегратора” Максима Паляниці, в.о. керівника Пирятинського бюро правової допомоги Володимира Орла, спеціаліста бюро Ольги Сокіл із старостами сіл Іваном Тараневським та Русланом Лук’яненком. Під час зустрічі Артем Россоха розповів про основні функції бюро та види послуг, які можна в ньому отримати, процес надання вторинної правової допомоги, умови її отримання.

PR 22 09Учасники зустрічі визначили одним з пріоритетних напрямків подальшого співробітництва у створенні умов для проведення відео конференцій за допомогою skypeз метою забезпечення доступу населення сіл до безоплатної вторинної правової допомоги.

По закінченню зустрічі старости отримали роздатковий матеріал для інформування населення та направлення громадян до бюро правової допомоги.

21 вересня 2016 року відбулися робочі зустрічі в.о.керівника Хорольського бюро правової допомоги Юлії Барило з начальником Управління Пенсійного фонду України в Хорольському районі Олегом Торяником та головного спеціаліста Хорольського бюро Наталії Тарасенко з начальником Управління соціального захисту населення Хорольської РДА Вікторією Лопітько. Зустрічі відбулись з метою інформування органів державної влади про діяльність установи, що надає безоплатні правові консультації, а також представництво інтересів та захист прав громадян у судах.

Hor 22 09За словами Юлії Барило, кожен орган державної влади зобов’язаний в межах своєї компетенції надавати правові консультації та роз’яснення. Однак, зважаючи на те, що це не є основною їхньою функцією, така робота не налагоджена належним чином і не відрізняється від звичайної роботи зі зверненнями громадян в рамках однойменного закону. Саме тому взаємодія із органами влади, які перенаправлятимуть громадян до бюро, є актуальною та важливою. За результатом зустрічі сторони підтвердили свої наміри щодо подальшої співпраці.