назад

Говорили про право на інформацію на завершальному етапі «Всеукраїнського тижня права»

OkM 2016 12 09 SCHOOL2 29 грудня у Охтирській загальноосвітній школі I-III ступенів Охтирської міської ради прочитано лекцію на тему: «Право на інформацію».

Головний спеціаліст Охтирського МЦ з надання БВПД Марина ЛАПОНОГ розказала, що таке інформація та які її види. Вона акцентувала увагу на те, що на сьогоднішній день не існує загальноприйнятого та вичерпного тлумачення терміну «інформація». З латини «інформація» означає ознайомлення, роз’яснення, виклад; повідомлення про стан справ або діяльності; відомості про що-небудь. Марина ЛАПОНОГ доповнила: «Якщо мова йде про правову галузь, ми маємо дотримуватися законодавчо визначеного терміну в ст. 1 Закону України «Про інформацію» (де зазначено, що інформація – це документовані або публічно оголошені відомості про події та явища, що відбуваються у суспільстві, державі та навколишньому природному середовищі).

Вона розповіла про формування інформаційного суспільства в Україні, що затверджено у відповідному Законі України «Про основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні па 2007-2015 роки». Цей закон визначає основні завдання, цілі, напрями розвитку інформаційного суспільства в Україні, національну політику та організаційно-правові основи розвитку інформаційного суспільства.

Також учням роз’яснено їхнє право на отримання публічної інформації та порядок складання інформаційного запиту.

Цього ж дня у Охтирському міськрайонному відділі КВІ із молоддю, що перебуває на обліку у цій установі, Миколою КРАВЧЕНКОМ проведено бесіду щодо профілактики злочинів із метою підвищення ефективності виховного впливу на засуджених неповнолітніх, покращення умов їх тримання, надання допомоги засудженим у ресоціалізації і соціальній адаптації.

 OkM 2016 12 09 SCHOOL2 1

Також ним повідомлено контактні дані Регіонального центру з надання БВПД, куди можна звернутися за захистом своїх прав у кримінальних справах та повідомлено телефон гарячої лінії 0 -800-213103. Микола КРАВЧЕНКО розказав про систему БВПД та ті послуги, які надаються Охтирським місцевим центром. Усім присутнім залишено візитівки та брошури, виготовлені працівниками Центру.