назад

Інформування засуджених у рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

P812148516 січня 2018 року у Рожищенському районному відділі з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України проведено інформування засуджених у рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 638-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» у 2017–2019 роках» начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ігорем Фоміним спільно із представником Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області Сергієм Філюком та членами регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при ГТУЮ Іриною Б’ялою та Мирославою Вавренюк проведено прийом засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та надано роз’яснення з правових питань.

P8121485

У ході заходу засуджених ознайомлено з їхніми правами, роботою системи надання безоплатної правової допомоги та порядком звернення до центрів з надання БВПД регіону за отриманням такої допомоги, а також роз’яснено мету та завдання загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

P8121488

Крім того, слухачів було поінформовано про нововведення, що стосуються процедури стягнення аліментів зі злісних боржників, а також про можливість та порядок звернення до міжнародного судового органу – Європейського суду з прав людини, у разі вичерпання національних засобів правового захисту.
По завершенню зустрічі всім присутнім були роздані інформаційно-консультаційні матеріали на правову тематику, а також буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!».

P8121489

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua