назад

Ліцеїстам Ковельського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні розповіли про особливості юридичної відповідальності неповнолітніх

З метою поглиблення знань щодо особливостей юридичної відповідальності неповнолітніх, 2 лютого директор Ковельського місцевого центру Василь Ковальчук спільно з головним юристом центру Анною Капітан провели відкритий урок для учнів Ковельського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

 

Інколи підлітки, які вчиняють правопорушення або злочин, не замислюються, що вони вже повною мірою підлягають відповідальності за свої діяння. А тому, важливо знати та розуміти, що неповнолітні також можуть нести відповідальність за свої протиправні дії.

Одним із пріоритетних завдань системи БПД є проведення правопросвітницької та правороз’яснювальної робити, в тому числі – серед молоді, з метою профілактики вчинення правопорушень та пропагування правомірної моделі поведінки.

В ході проведення уроку, фахівці Ковельського місцевого центру, зокрема, ознайомили учнів з видами юридичної відповідальність неповнолітніх, навели приклади судових рішень про притягнення неповнолітніх до цивільної, адміністративної та кримінальної відповідальності.

 

Під час уроку учні жваво обговорювали тему та ставили запитання, які їх цікавили. Особливо учнів зацікавило питання притягнення до відповідальності за розповсюдження фотографії без дозволу фізичної особи, яка зображена на ній та притягнення до відповідальності за булінг .

 

Принагідно, директор Ковельського місцевого центру з надання БВПД також розповів учням про пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», який впроваджується Міністерством юстиції України, Офісом Генерального прокурора на базі системи надання безоплатної правової допомоги.

 

Інвестиція в молодь – інвестиція в майбутнє безпечного та комфортного середовища.