назад

Моніторинг роботи Чуднівського, Любарського та Брусилівського бюро правової допомоги

27.04.2017 - monitoring 626-27 квітня моніторингова група у складі представників Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області – начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Герасименко та заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк здійснили виїзний моніторинг роботи Чуднівського, Любарського та Брусилівського бюро правової допомоги.

Під час візиту до Чуднівського бюро моніторингова група провела спостереження стосовно відповідності якості, повноти та своєчасності надання працівниками бюро правової допомоги на прикладі якісного консультування громадянина, який звернувся до бюро.

27.04.2017 - monitoring 5

З метою покращення якості роботи бюро моніторингова група надала консультативно-методичну працівникам бюро у виконанні ними своїх основних завдань та функцій.

27.04.2017 - monitoring 4

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський спільно з Регіональним представником у Житомирській області інспектором відділу з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Євгеном Виговським провели заняття зі слідчими Чуднівського відділення поліції за участі начальника А. І. Корнійця та начальника слідчого підрозділу О. В. Рижука щодо порядку застосування законодавства про безоплатну вторинну правову допомогу при затриманні осіб та при залученні адвокатів за призначенням.

27.04.2017 - monitoring 15
27.04.2017 - monitoring 16

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Герасименко спільно з фахівцями Чуднівського бюро провели лекцію для трудового колективу Управління державної казначейської служби у Житомирському районі.

27.04.2017 - monitoring 2

Для початку Олена Герасименко ознайомила присутніх про становлення та основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні. Вона нагадала, що у 2013 році в Україні були утворені регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової, що забезпечили доступ до такої допомоги усім затриманим та захист підозрюваних, обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень.

У 2015 році розпочали роботу 100 місцевих центрів з надання БВПД, які забезпечили здійснення представництва інтересів громадян у цивільних та адміністративних судових спорах. У Житомирській області їх чотири: у Бердичеві, Житомирі, Коростені та Новоград-Волинському. Крім того, З 2016 року у Житомирській області розпочали роботу 19 бюро правової допомоги у кожному районі області.

У бюро кожен може скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну юридичну консультацію. Соціально незахищені громадяни  (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

Зауважимо, що станом на 27 квітня фахівці Чуднівського бюро правової допомоги проконсультували понад 400 громадян.

27.04.2017 - monitoring 1

Під час візиту до Любарського бюро моніторингова група вивчила проблемні питання, які виникають у працівників бюро, ознайомилися з категорією осіб, які найчастіше звертаються в бюро та з яких питань надають консультації.

27.04.2017 - monitoring 9
27.04.2017 - monitoring 8

Олег Врублевський спільно з Євгеном Виговським провели робочу зустріч із в. о. начальником слідчого відділення Любарського відділення поліції В. Л. Шкурлатовським. Під час зустрічі обговорили застосування працівниками поліції Порядку інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді затримання під вартою.

З метою відстеження процесу досягнення цілей та запланованих результативних показників, моніторингова група спільно з фахівцями Любарського бюро правової допомоги прочитали лекцію для учнів 8-10-го класу у Любарській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

27.04.2017 - monitoring 11

Під час лекцій дітям роз’яснювали їх права та обов’язки, які юридичні професії існують, де здобути юридичну освіту та чим займаються слідчі, прокурори, адвокати та нотаріуси.

27.04.2017 - monitoring 12

Фахівці Регіонального центру пояснили дітям наскільки важливо їм знати як захистити свої права, навели відмінність між кримінальними та адміністративними злочинами.

27.04.2017 - monitoring 13

До слова, за час своєї діяльності, починаючи з 1 вересня 2016 року, фахівці Любарського бюро правової допомоги проконсультували 804 громадян.

27.04.2017 - monitoring 7
27.04.2017 - monitoring 10

27 квітня моніторингова група завітала до Брусилівського бюро правової допомоги. Під час моніторингу проаналізували результати опитування суб’єктів права на безоплатну правову допомогу щодо потреб та рівня їх задоволеності роботою Брусилівського бюро.

28.04.2017 - monitoring 5

У кожному бюро правової допомоги у зручному для клієнта місці розміщується закрита скринька з написом «Для відгуків», куди клієнт може покласти власноруч заповнену анкету опитування.

Також моніторингова група спільно з фахівцями Брусилівського бюро провели робочу зустріч із головою ГО «Асоціація інвалідів Брусилівського району», а для учнів 5-11-х класів Хомутецької загальноосвітньої школи прочитали лекцію на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Доступ до безоплатної правової допомоги».

28.04.2017 - monitoring 3
28.04.2017 - monitoring 4

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський провів робочу зустріч зі слідчими Брусилівського відділення поліції.

Станом на 27 квітня фахівці Брусилівського бюро правової допомоги проконсультували 1 025 громадян.

28.04.2017 - monitoring 1
28.04.2017 - monitoring 6

За результатами моніторингу готуватиметься відповідна інформаційно-аналітична довідка та пропозиції щодо комплексу заходів, спрямованих на покращення роботи бюро, коригування поточного стану та досягнення поставлених цілей, ефективне та раціональне використання матеріальних, фінансових та людських ресурсів.

Довідково:  

Чуднівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93
Любарське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Брусилівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт Брусилів, вул. Лермонтова, 3, тел.:(04162) 3-00-95