назад

Назустріч інтересам громади

SuR 2016 12 22 punkt 1

Фахівці Регіонального та Сумського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 21.12.2016 на батьківських зборах у Сумській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5 розповіли про те, як  пересічний громадянин зможе скористатися правом на правову допомогу. Школа стане першою  серед навчальних закладів  Сумщини, де буде  відкрито дистанційний пункт. «Отже, надання правової допомоги для мешканців мікрорайона Баранівка, де мешкає близько 5 тисяч осіб, із них тисяча – це представники ромської національної меншини,  стане можливим вже наступного тижня», – зазначив директор навчального закладу – Борис БОГОДУШКО, депутат Сумської міської ради.

Про розвиток на Сумщині системи правової допомоги  батьків інформувала Наталія ПОСТАВСЬКА, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру. Щодо категорій осіб, яким надається безоплатна вторинна правова допомога  наголосила у своїй промові Анна КИЯНЕНКО, заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Сумського місцевого центру. Як працює адвокат у місцевому центрі та які документи необхідно надати для підтвердження належності до вразливої категорії населення  зазначив Олексій РИБАЛКА, начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами  Сумського місцевого центру.

Серед присутніх були поширені  буклети та візитівки Сумського місцевого центру.

 

Підсумком зустрічі з батьками та адміністрацією школи стало рішення, що правові потреби  громади  можна задовольнити, якщо у закладі вже з 2017 року запрацює консультативний пункт, де фахівці Сумського місцевого центру згідно з графіком зможуть  щомісяця вести прийом громадян.