назад

Обговорення удосконалення системи БВПД та підвищення якості правових послуг за результатами місії МРКП

eqweqeqw1

26 квітня 2017 року в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області, в рамках завершального етапу місії керівників новоствореного управління «Львівська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» (далі – МРКП) на чолі з начальником управління Барбарою Калюжною, відбувся конструктивний діалог між працівниками системи БВПД та адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, щодо можливих кроків в реалізації завдань новостворених МКРП.


Барбара Калюжна проінформувала присутніх, що під час триденного візиту на Рівненщину працівники МРКП відвідали усі місцеві центри та значну кількість бюро правової допомоги, де ознайомилися з організацією роботи та поспілкувались із різними посадовцями системи БВПД.


dsdds2

 

Начальник управління МРКП відзначила ефективну роботу системи БВПД Рівненщини по забезпеченню правових потреб жителів області та високий фаховий рівень працівників системи. Зокрема зазначила, що в області налагоджена дієва співпраця з адвокатами, ОМС і ОДВ, громадськими організаціями та омбудсменом. Разом з тим, нагальним залишається питання підвищення ділової кваліфікації окремих працівників системи БВПД та адвокатів.


18136287 1767791840178138 397429440 n


У свої виступах працівники системи БВПД Рівненщини підтримали пропозицію щодо необхідності підвищення ділової кваліфікації та висловились за налагодження механізму оперативного обміну позитивними практиками, які існують в роботі інших центрів України.


18155379 1767791813511474 1709504348 n

Під час діалогу адвокатами внесена пропозиція щодо створення «збірника успішних практик адвокатської діяльності», який може стати навчальним посібником молодим правозахисникам. Також присутні адвокати висловили бажання проводити заходи з підвищення кваліфікації із залученням досвідчених фахівців-практиків, зокрема суддів.

IMG 2753

Наприкінці заходу учасники домовились про розробку методичних рекомендацій з різних напрямків надання правової допомоги та проведення постійно діючих семінарів з врахуванням досвіду роботи системи БВПД Рівненщини.

IMG 2782