назад

Обізнаний – значить, захищений: фахівці системи БПД з нагоди Всеукраїнського тижня права відвідали навчальні заклади Рівненщини

гол2

Підвищувати правову культуру та обізнаність молодого покоління – це одне з пріоритетних завдань системи безоплатної правової допомоги в Україні. Тому в рамках реалізації на Рівненщині Всеукраїнського тижня права фахівці системи БПД провели низку заходів у навчальних закладах, учать у яких взяли понад 350 жителів Рівненщини.


Так, сьогодні, 6 грудня, директор Регіонального центру Василь Овдіюк зустрівся зі студентами Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України.


Студенти виявили неабияку зацікавленість під час лекції про діяльність системи безоплатної правової допомоги в Україні загалом та на Рівненщині зокрема. Василь Овдіюк розповів про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізацію національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який має на меті покращити обізнаність українців про їхні права.


1


Тим часом начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Оксана Марчук та головний спеціаліст відділу моніторингу місцевих центрів Олександр Кузик зустрілися зі студентами Рівненського державного гуманітарного університету та Рівненського коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України.


2


Рівненський державний гуманітарний університет


4


Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України


Студентам, звичайно ж, розповіли про безоплатну правову допомогу, а також те, де її можна отримати. Однак особливу активність вони проявили, задаючи значну кількість запитань щодо порядку їхній дій у тій чи іншій ситуації та вирішення певних проблемних питань.


Тим часом фахівець Гощанського бюро правової допомоги Вадим Гупалюк завітав на відкритий урок правознавства до учнів 9-го та 10 класів Горбаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Спершу школярам розповіли про становлення та діяльність системи БПД, бюро правової допомоги, а також про послуги, які можна там отримати. Далі спеціаліст Гощанського бюро правової допомоги прочитав учням лекцію на тему «Конституційні права неповнолітніх».


6


Окрім того, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Аліна Харченко завітала до учнів 4-х класів ЗОШ №2 м. Сарни. В ігровій форму фахівець місцевого центру провела правовий урок на тему «Свої права ти добре знай, їх вивчай та пам’ятай» та вікторину «Поняття основоположних прав дитини, передбачених Конвенцією ООН про права дитини».


7


8


Своєю чергою директор Сарненського місцевого центру Микола Павлюк зустрівся зі студентами Сарненського педагогічного коледжу РДГУ, аби роз’яснити їх правові засади працевлаштування та правовий статус вчителя.


9


Тим часом керівник Дубровицького бюро правової допомоги Юлія Швець взяла участь у засіданні батьківського комітету Людинської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. К.Хомич на тему. В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» фахівець бюро прочитала присутнім лекцію на тему «Протидія насильству в сім’ї» та презентувала збірку «ПРО НАС. Проти насильства». Окрім того, Юлія Швець проконсультувала членів батьківського комітету з питань соціального забезпечення.


10


Окрім того, керівник Володимирецького бюро правової допомоги Ірина Демидчик з нагоди Всеукраїнського тижня права провела інформаційно-роз’яснювальну лекцію на тему «Основоположні права, свободи та законні інтереси громадян» для студентів ВПУ №29. Студентів проінформували про функціонування бюро правової допомоги як однієї з точок доступу до системи БПЛ, його основні функції та завдання.

 

11

 

Довідково: контакти Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області;

Рівненський місцевий центр з надання БВПД;

Сарненський місцевий центр з надання БВПД.