назад

Офіційне працевлаштування як гарантія, – обговорювали у Тростянецькому центрі зайнятості

OkM 2017 23 06 zustrich 123 червня головний спеціаліст Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак взяв участь у тематичному семінарі на тему: «Легальна зайнятість населення» для безробітніх, який проводився у Тростянецькому районному центрі зайнятості для осіб, які перебувають на обліку.

 

Він доніс до відома присутніх: «Офіційне оформлення працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату. Водночас, для роботодавця – це запорука процвітання підприємства, установи, організації».

OkM 2017 23 06 zustrich 2

Валерій Лилак розповів, що нормами Конституції України визначено, що кожен громадянин має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням гарантований соціальний захист громадян за рахунок страхових внесків. Із його слів: «У будь-якому разі офіційне працевлаштування надає працівнику більш привілейоване становище ніж працівнику, який працює нелегально». Валерій Лилак звернув увагу на тому, що при офіційному працевлаштуванні працівнику гарантується право на відпустку; на оплату лікарняного, право не працювати у святковий та вихідний день тощо.

Наприкінці семінару присутнім повідомлено місцезнаходження, графік роботи та контакти Тростянецького бюро правової допомоги: вул. Л. Татаренка, 4; т. ( 05458) 6-60-52.