назад

У Лебедині обговорювали зміни у законодавстві

OkM 170621 center z 222 червня у Лебединській райдержадміністрації проведено семінар з питань здійснення державного контролю за дотриманням трудового законодавства для керівників та головних бухгалтерів підприємств різних форм власності, установ та організацій  районного підпорядкування, представників органів місцевого самоврядування, фізичних осіб – підприємців. У ньому взяли участь: представники Лебединського бюро правової допомоги: Євгенія Логвіненко та Сергій Іванов, перший заступник голови райдержадміністрації голови райдержадміністрації Оксана Лихина і заступник голови районної ради Світлана Горошко, що організовано за ініціативи управління соціального захисту населення.

Під час заходу обговорювали та роз’яснювали зміни у чинному законодавстві, а саме: здійснення державного контролю за дотриманням трудового законодавства. Юлія Гришина та Олена Підопригора – спеціалісти управління Держпраці у Сумській області відповіли на ряд актуальних запитань, що стосуються суб’єктів господарювання, зокрема про порядок нарахування, індексації, виплати заробітної плати, реєстрації трудових договорів та інших. Вони до відома присутніх довели інформацію: «Із 1 січня 2017 року набув чинності Закон № 1774-VIII, яким передбачена легалізація відносин у сфері зайнятості та оплати праці, шляхом делегування органам місцевого самоврядування повноважень у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, а також накладення штрафів за його порушення».

OkM 170621 center z 1

Слово було надано начальнику Лебединського бюро правової допомоги Сергію Іванову, який надав інформацію, контактні дані та матеріали про бюро та нагадав про сплив строку щодо приведення у відповідність до чинного Податкового кодексу України установчих документів громадських об’єднань, що спливає 1 липня поточного року. «Усі керівники або особи, які мають право представляти громадську організацію перед іншими органами до 2018 року зобов’язані перереєструвати організації відповідно до Закону України «Про громадські об’єднання».

OkM 170622  seminar  1

Також 21 червня працівники Лебединського бюро правової допомоги прийняли участь у інформаційно-консультативному семінарі «Легальна зайнятість» у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості.

 

Лебединське бюро правової допомоги, пл. Соборна, 29 т. ( 05445) 2-14-12.