назад

Основне про навчання за кордоном розповіли фахівці системи БПД

2017 02 03M 1За сприяння адміністрації Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 39, що по вул. Карбулицького, 4 в м. Чернівці, фахівці Чернівецького бюро правової допомоги провели правопросвітницький захід на тему: «Правові аспекти навчання за кордоном» для учнів 11 класу зазначеного навчального закладу.

Презентувала учням сучасні тенденції розвитку освіти, міжнародні освітні програми та систему освіти за кордоном заступник начальника Чернівецького бюро правової допомоги Христина Лукінчук.

2017 02 03M 2Про міфи щодо навчання за кордоном, основні моменти, на які потрібно зважати обираючи навчання за кордоном, переваги та форми такого навчання, вибір країни, вартість навчання, гранти та стипендії, розповіла учням Христина Лукінчук.

Разом з цим, фахівець бюро правової допомоги звернула увагу учнів на перевагах системи української освіти, розповіла про освітньо-кваліфікаційні рівні підготовки фахівців, поінформувала про навчальні заклади м. Чернівці та напрямки професійної орієнтації майбутнього кадрового потенціалу міста.

Під час заходу також було проаналізовано зміст основних положень діючого законодавства про освіту, обговорено конституційні гарантії права на освіту, права на працю, права на професійну правничу допомогу, способи їх реалізації та механізми правого захисту.

Наприкінці заходу Христина Лукінчук провела консультування викладацького складу навчального закладу, надала роз’яснення щодо можливих способів врегулювання правових проблем, поінформувала про систему безоплатної правової допомоги, правові послуги, які надаються структурними підрозділами цієї системи, контактну та довідкову інформацію.

Довідково! Звернутися до Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1. Контактний телефон центру: (0 372) 51 36 12. E-mail: chernivtsi1.chernivtsi@legalaid.gov.ua

До структури вищезазначеного центру входять: Чернівецьке, Герцаївське, Глибоцьке. Заставнівське, Кіцманське, Новоселицьке та Сторожинецьке бюро правової допомоги. Детальніша інформація про адреси бюро правової допомоги у вкладці «БЮРО» на сайті регіонального центру.

Єдиний телефонний номер системи БПД 0 800 213 103.