назад

Перший дніпропетровський місцевий центр та БФ «Карітас-Донецьк» співпрацюють у сфері правового захисту ВПО

6На початку лютого 2017 року директор Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Ліна Сергієва розповіла про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» на відкритті оновленого соціального мультифункціонального бізнес-центру для внутрішньо переміщених осіб від благодійного фонду «Карітас-Донецьк» у м. Дніпро.

Ще у вересні 2015 року фахівці центру ознайомили переселенців з діяльністю системи БПД на одній із зустрічей, організованих БФ «Карітас–Донецьк». Саме тоді було досягнуто домовленості з представником фонду щодо направлення до центру осіб з числа ВПО, що потребують правової допомоги. Відтоді правники Першого дніпропетровського МЦ надають правову допомогу переселенцям на лише на місцях – а і на базі єдиного соціального центру БФ «Карітас-Донецьк».

Захід відкрив директор БФ “Карітас-Донецьк” о. Василь Пантелюк, який і освятив приміщення.

Керівник соціального бізнес-центру Василь Жгун розповів присутнім про можливості оновленого центру та послуги, що надають у ньому внутрішньо переміщеним особам.

Окрім вже знайомих напрямків діяльності соціального бізнес-центру(надання грантів, co-working, консультації з бухгалтерських питань, правова допомога), на заході було презентовано новий напрямок – клуб “Вільний простір для ваших ідей”, основною метою якого є сприяння підвищенню конкурентоспроможності ВПО на ринку праці, взаємодопомога, обмін досвідом та саморозвиток.

«До січня 2017 року особи зі статусом ВПО не мали права на безоплатну вторинну правову допомогу, – зазначила у своєму виступі Ліна Сергієва. – Після прийняття змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», що набули чинності 5 січня 2017 року, внутрішньо переміщені особи отримали право на безоплатні правові послуги всіх видів. А громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб – на здійснення представництва своїх інтересів у судах, інших державних органах та на складання процесуальних документів».

Переселенці з зони АТО у свою чергу розказали про проблеми інтегрування в місцеві громади, відновлення втраченого на окупованій території бізнесу, можливості перенавчання, отримання консультацій, та подякували Фонду за всебічну допомогу.

А ще учасники зустрічі обговорили посилення співраці між Першим дніпропетровським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Благодійним фондом “Карітас – Донецьк”.

Нагадуємо, що Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

Адреса соціального бізнес-центру для ВПО від БФ “Карітас Донецьк”: вул. Шмідта, буд. 14, офіс 2, тел.: +380(50) 524-46-86, +380(68) 032-86-61.

{gallery}news/2017/02/6{/gallery}