назад

Правові консультації для селян

IMG 20160310 104544     Десятеро мешканців віддалених сіл Старокостянтинівщини отримали правові консультації під час виїзного прийому фахівців до Пеньків та Губчої.

 

     10 березня начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Віта Сучок тапредставник Благодійної організації “Фонд родини Кольгофер”, доцент кафедри кримінального права та процесу Хмельницького університету управління та права, кандидат юридичних наук Юрій Туровець провели виїзні прийоми громадян на базі Губчанської та Пеньківської сільських рад.

     На прийом до фахівців прийшло десятеро громадян. Усім були надані правові консультації та роз’яснення з різних галузей права: земельного законодавства (щодо порядку отримання у власність земельної ділянки та норми безоплатної приватизації земельної ділянки), соціального забезпечення, сімейного та спадкового права (щодо оформлення спадкових прав та наслідків пропущення строку для прийняття спадщини). За підсумками прийому було прийнято три письмових звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Цього ж дня Віта Сучок та Юрій Туровець зустрілися із секретарем Губчанської сільської ради Надією Ткачук та головою Пеньківської сільської ради Віктором Загорським. Говорили про важливість налагодження подальшої співпраці задля розширення доступу селян до безоплатної вторинної правової допомоги. На завершення виїзного прийому працівникам сільських рад розповіли про порядок звернення до Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД та роздали друковані матеріали з детальною інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу в Україні.

{gallery}img/novyny/2016/03_Berezen/11_1{/gallery}