назад

Пріоритетний напрямок діяльності Офісу громадського захисту – підвищення кваліфікації адвокатів

IMG 8738

26 січня відбувся семінар з підвищення ділової кваліфікації адвокатів на тему: «Практичні аспекти застосування Кримінального процесуального та Цивільного процесуального кодексів», доповідачами якого були судді Апеляційного суду та Рівненського міського суду Рівненської області.


Активну участь в організації та проведенні семінару взяли адвокати-наставники Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області. Перед проведенням заходу, адвокати-наставники Ігор Солімчук, Юрій Бондар та Дмитро Ляшко спільно з начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світланою Бідюк, провели опитування серед адвокатів, які співпрацюють із системою БВПД та які пройшли IX конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, щодо питань, які виникають при застосуванні нових новел Кримінального процесуального та Цивільного процесуального кодексів. Після опрацювання, узагальнені питання були передані суддям-доповідачам.

 

IMG 8607


В ході семінару заступник Голови Апеляційного суду Степан Шимків, секретарі судової палати Апеляційного суду Василь Сачук та Надія Ковальчук, судді Рівненського міського суду Сергій Наумов та Олена Першко доповіли присутнім про практику застосування процесуального законодавства з врахуванням прийнятих змін та відповіли на чисельні питання присутніх адвокатів.


IMG 8686


IMG 8649


Також, користуючись нагодою, підвищували свою кваліфікацію 14 працівники Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД Рівненщини. Якщо актуальними питаннями для працівників РЦ було застосування новел Кримінального процесуального кодексу, то фахівців МЦ, в першу чергу, цікавило питання участі працівників (відділ представництва, працівники бюро правової допомоги) в судах по представництву інтересів громадян та порядок спрощеного провадження у цивільних справах.


IMG 8616

 

Голова Ради адвокатів Рівненської області Сергій Удовиченко високо оцінив зусилля адвокатів-наставників Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області по організації та проведенню заходів та висловив сподівання, що подальша співпраця по підвищенню ділової кваліфікації адвокатів сприятиме забезпеченню прав громадян на своєчасну так якісну юридичну допомогу.


IMG 8764