назад

Про переваги офіційного працевлаштування йшлося в Тростянці

OkM 2017 21 08 seminar 221 серпня на виконання Меморандуму про співпрацю та спільного плану дій між Охтирським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Тростянецьким районнимм центром зайнятості, головний спеціаліст Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак взяв участь у семінарі для безробітних.

Під час заходу присутнім розповіли: «Звернувшись до Тростянецького бюро правової допомоги кожен мешканець зможе отримати кваліфіковану юридичну консультацію та роз’яснення з правових питань, допомогу у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру. При необхідності, згідно Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, буде забезпечено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги. Також у разі потреби можна отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України».

Валерій Лилак зазначив, що у разі, якщо особа у зв’язку з тяжким станом здоровя або інших життєвих обставин не може самостійно звернутися до бюро правової допомоги, працівники бюро можуть надати правову допомогу вдома.

Він розповів також просоціальний захист найманих працівників: «Оформлення саме трудового, а не цивільно-правового договору, дає можливість працівникам, які пропрацювали тривалий час на посадах, віднесених законодавством до шкідливих ( за так званими списками 1 та 2), звертатися до органів Пенсійного фонду за оформленням пільгової пенсії до досягнення пенсійного віку, оскільки виключно за наявності трудових відносин у роботодавця виникає обов’язок проводити атестацію робочих місць».

Також до відома присутніх громадян була доведена інформація про функціонування контактного центру «юридичні консультації по телефону», де за телефоном 0-800-213-103 можна отримати юридичні консультації.

 

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л.Татаренка; т. (05458) 6-60-52.