назад

“Проти насильства” — тема зустрічі зі студентами-медиками у Шепетівці

IMG 3091     Про проблему домашнього насильства нерідко воліють мовчати навіть самі жертви, тож її реальні масштаби усвідомити важко. Проте щороку правоохоронці отримують 130150 тисяч викликів, причина яких — насильство у сім’ях. Перший крок до вирішення цієї проблеми — суспільна обізнаність.

     Поінформувати студентів-медиків про систему соціальних і спеціальних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, які сприяють вчиненню насильства в сім’ї, а також про способи припинення цього виду насильства вирішили фахівці Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     У середу, 1 березня, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Школьнік провела семінар у Шепетівському медичному училищі.    

     “Проти насильства” — таку тему обрала Юлія Школьнік для зустрічі зі студентами. Під час семінару вона розповіла молодим людям про систему соціальних і спеціальних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, які сприяють вчиненню насильства в сім’ї, про способи припинення насильства в сім’ї, яке готується або вже почалося. Обговорили також порядок притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні насильства в сім’ї, та можливості для медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім’ї.

IMG 3095IMG 3111

     Існує ціла низка установ, у які можна звертатися, щоб повідомити про насильство у сім’ї, — наголосила Юлія Школьнік.Це насамперед управління (відділи) у справах дітей та молоді, центри соціальних служб для сім’ї та відповідні підрозділи поліції з питань запобігання насильству в сім’ї. Усі вони тісно взаємодіють між собою. Допомогу юриста, а при потребі й адвоката, можна отримати у місцевому центрі з надання безоплатної правової допомоги”.

     Принагідно фахівець місцевого центру презентувала  студентам збірку “ПРОти НАСильства”, створену та опубліковану в рамках проекту Громадського радіо “Протидія насильству в родині”. Книжка, що порушує тему домашнього насильства, складається з повноцінних літературних творів із коментарями професійних психологів та юристів.

*   *   *

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44, тел. (03840) 4-00-15)

Білогірське бюро правової допомоги — смт Білогір’я, вул. Шевченка, 44, тел. (03841)2-04-68.

Ізяславське бюро правової допомоги — м. Ізяслав, вул. Жовтнева, 16а тел. (03852)2-61-70.

Нетішинське бюро правової допомоги — м. Нетішин, пр. Незалежності, 12 тел. (03842)9-04-05.

Полонське бюро правової допомоги — м. Полонне, вул. Л.Українки, 101 тел. (03843)2-03-52.

Славутське бюро правової допомоги — м. Славута, вул. Миру, 15 тел. (03842)7-06-14.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.