назад

Прийом громадян в Управлінні пенсійного фонду України в Тростянецькому районі

OkM 170206  16 лютого у приміщенні Управління пенсійного фонду України в Тростянецькому районі  головним спеціалістом Тростянецького бюро правової допомоги Вячеславом ТЮТЮННИКОМ здійснено прийом громадян та проведено робочу зустріч з начальником відділу обслуговування громадян Наталією ЛИЩИШИНОЮ.

Фахівцю установи надали вичерпну інформацію про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, про зміни доЗакону України «Про безоплатну правову допомогу»в частині розширення кола осіб, що мають право на вторинну правову допомогу.

Одна з громадянок потребувала роз’яснення дій щодо порядку прийняття спадщини. Так, Вячеслав ТЮТЮННИК пояснив: «Перше, що необхідно зробити спадкоємцям, це, звичайно, звернутися до нотаріуса, який буде вести справу про спадщину. Це потрібно зробити у строк не пізніше 6 місяців після смерті спадкодавця. Інакше поновити пропущений строк вступу у спадщину можливо буде лише в судовому порядку».

Він додав, що звертаючись до нотаріальної контори, громадянин повинен подати заяву про прийняття спадщини, також свідоцтво про смерть заповідача (оригінал та копія), та виписку з будинкової книги, довідку з останнього місця проживання спадкодавця; паспорт спадкоємця. Повинні представитися правовстановлюючі документи на все успадковане майно. Мова йде про папери, які підтверджують, що власником спадкової маси справді був померлий, тобто це можуть бути: (договори дарування, купівлі-продажу, передачі житла у власність і т.д.).

«Отже, пакет документів, необхідних для вступу у спадщину значний, тому відтягувати їх зібрання не раджу!», – наголосив В’ячеслав ТЮТЮННИК.

 

Усім, хто звертався за консультацією роздано  інформаційні матеріали, розроблені юристами  з типових правових питань та залишили координати Тростянецького бюро правової допомоги:              м. Тростянець, вул. Л. Татаренка, 4 (05458) 6-60-52.