назад

Семінар-навчання для опікунів, піклувальників та прийомних батьків Ковельського району

Семінар416 листопада 2018 року в приміщенні Ковельської центральної районної бібліотеки службою у справах дітей Ковельської РДА був організований навчальний семінар для батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних батьків.

На відповідний захід були запрошені представники Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники управління соціального захисту населення Ковельської РДА, представники відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ковельської РДА, представники ювенальної превенції сектору превенції міста Ковеля та інші.

Під час зустрічі були розглянуті питання відповідальності батьків за невиконання батьківських обов’язків та протиправні вчинки дітей, протидії насильства в сім’ї, захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, надання соціального та правового супроводу прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу, які функціонують на території району.

У свою чергу директор місцевого центру з надання БВПД Василь Ковальчук зауважив, що діти мають право отримувати всі види безоплатної правової допомоги, у тому числі діти сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у тяжких життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту.

Під час зустрічі були розповсюджені інформаційні матеріали із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та буклети про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Буклети

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).