назад

У Липовій Долині безробітних ознайомили зs змінами в сімейному законодавстві України

KoM 2017 21 07 zahyd cz LypovaDolyna20 липня головний спеціаліст Липоводолинського бюро правової допомоги Валерія Тернова взяла участь у профорієнтаційному груповому заході для безробітних, який відбувся на базі  Липоводолинського районного центру зайнятості.

У ході семінару було розглянуто загальні питання зайнятості населення, сучасний стан ринку праці та детальніше ознайомлено зі змінами в сімейному законодавстві, в частині виплати аліментів на дітей. Спеціаліст звернула увагу на зміни до Сімейного законодавства України, які вступили в дію, зокрема, в частині підвищення мінімального розміру аліментів на одну дитину на рівні 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, а не 30%, як це було раніше. Тепер, стягувачі можуть звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про зміну розміру аліментів.

KoM 2017 21 07 zahyd cz LypovaDolyna1

Також було проінформувано учасників про основні завдання та напрямки роботи бюро правової допомоги, забезпечення доступу до послуг безоплатного адвоката, можливість отримати кваліфіковану допомогу та юридичний супровід у суді представником по цивільній справі. Присутнім вручено візитівки Липоводолинського бюро правової допомоги з контактними даними установи та єдиним телефонним номером безоплатної правової допомоги.

Довідково:

Липоводолинське бюро правової допомоги обслуговує жителів Липоводолинського району та знаходиться за адресою:

42500, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17

Тел. (05452) 5-16-33, (05452) 5-15-37

e-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомог и: 0(800) 213 103.