назад

У м.Ніжин вивчали досвід роботи сімейної медицини

IMG 9951На виконання підписаного Меморандуму про співпрацю із Чернігівським регіональним відділенням Асоціації міст України, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніка Рибак та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Олена Іванова взяли участь у навчальному візиті представників органів місцевого самоврядування до м. Ніжина.

Захід відкрив виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Михайло Литвин.
«Саме м.Ніжин можна вважати передовою громадою у впровадженні Амбулаторіїв сімейної медицини», – підкреслив він.

Його слова продовжив Ніжинський міський голова Анатолій Лінник.
«Сьогодні наше місто працює над єдиним медичним містечком. Тобто, ми намагаємося зробити компактне місце де людина зможе отримати майже всі медичні послуги», – зауважив міський голова. В своєму виступі він, також, побажав плідної роботи і теплого дня.

В межах заходу присутні переглянули презентацію про роботу первинної медико-санітарної допомоги , обговорили основні етапи розвитку та шляхи вирішення проблем. Окрім того, для більш детального ознайомлення із організацією роботи закладів первинної медико-санітарної допомоги учасники заходу відвідали три амбулаторій сімейної медицини (№2, №7, №8), що розташовані у різних густонаселених частинах міста, де мали змогу пересвідчитись у достатньому рівні забезпечення медичним обладнанням, умовами роботи та особливостями прийому громадян.