назад

У місті Біла Церква відбувся символічний захід «Створення унікального маніфесту проти домашнього насильства»

25 листопада в Молодіжному центрі в м. Біла-Церква відбувся символічний захід «Створення унікального маніфесту проти домашнього насильства» та показ прем’єри українського документального фільму на дану тему «Розірви коло».  

«Кімната, в якій тебе били, назавжди залишається всередині», — говорить одна з героїнь нової документальної стрічки Лізи Сміт «Розірви коло» Іва Стішун.

Її в дитинстві лупцював рідний батько, доки, будучи вже підлітком, вона не дала йому відсіч. А потім Іва народила сина і… била його. Про це вона сміливо зізнається прямо на камеру, сама виносячи собі вирок.

Друга героїня фільму – Олександра Лебединська, яка втекла від чоловіка-кривдника з маленькою дочкою на руках. Вона роками терпіла аб’юз, не знаходячи в собі сил «розірвати коло», аж доки одного дня не викликала поліцію та не поїхала до притулку для мам із дітьми.

Кожна людина мала змогу написати на встановленому банері свої меседжі проти домашнього насильства. Написані слова будуть використані для створення соціальної реклами у громаді.

Захід пройшов в рамках проєкту UNFPA Україна «Міста і громади вільні від домашнього насильства» від фонду ООН у галузі народонаселення.

До заходу долучились заступник міського голови, депутати Білоцерківської міської ради, начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, представники Білоцерківського відділу поліції та соціальних служб, працівники Білоцерківського МЦ з надання БВПД та багато інших небайдужих.

І пам’ятайте: усі постраждалі від домашнього насильства мають право на безоплатну правову допомогу. Звертайтеся за безкоштовним цілодобовим номером 0 800 213 103, а також можете зателефонувати на номери: 15-47 – безкоштовна цілодобова «гаряча» лінія для постраждалих від домашнього насильства; 116-123 (з мобільного) та 0 800 500-335 (зі стаціонарного) – безкоштовна національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства; 116-111 (з мобільного) та 0 800 500-225 (зі стаціонарного) – національна дитяча «гаряча» лінія; 102 – Національна поліція України. 103 – швидка медична допомога.